SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Martta 6 Tıp Kongresine Ev Sahipliği Yaptı…

Uludağ, mart ayı içinde BURKON Turizm ve Kongre organizasyonunda gerçekleştirilen altı tıp kongresine ev sahipliği yaparak üç bine yakın katılımcıyı ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Uludağ Martta 6 Tıp Kongresine Ev Sahipliği Yaptı…

Uludağ’daki kış sezonu geride kalırken iki farklı otelde düzenlenen kongreler Uludağ Otel işletmecilerinin de yüzünü güldürdü.


Mezuniyet sonrası eğitimin devamlılığı ilkesi ile birlikte sağlık sektöründeki en güncel bilgilerin paylaşılması ve disiplinler arası iletişimin arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla 2-19 Mart tarihleri arasında Uludağ Kış Kongreleri kapsamında düzenlenen 19. Uludağ İç Hastalıkları Ulusal Kongresi ve 13. Uludağ İç Hastalıkları Hemşirelik Kongresi, 12. Uludağ Dermatokozmetoloji Günleri, 17. Uludağ Jinekoloji ve Obstetrik Kış Kongresi ile 1. Marmara Kadın Sağlığı Kongresi, 18. Uludağ Nöroloji Günleri, 19. Ulusal Uludağ Pediatri Kış Kongresi ile 19. Uludağ Pediatri Hemşireliği Kongresi ve 3. Uludağ Kardiyoloji Zirvesi’ne katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

BURKON Turizm ve Kongre, 8-12 Mart tarihleri arasında da ayrıca Antalya Belek’te uluslararası katılımlı Türk Romatoloji Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Organize edilen tıp kongreleriyle ilgi bilgi veren BURKON Turizm ve Kongre Genel Müdürü ve TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker, 23 yıldır tıp kongrelerini düzenlediklerini bunların arasında da Uludağ Kış Kongrelerinin çok önem arz ettiğini ve bir gelenek haline geldiğini vurgulayarak amaçlarının Bursa ekonomisi ile tıp biliminin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.


BURKON Turizm ve Kongre Genel Müdürü ve TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker sözlerinin devamında, “2000 yılında 3 tıp kongresi düzenlenirken, işbirliği içinde olduğumuz Uludağ Üniversitesi, sağlık derneklerinin ve sponsorlarımızın da desteğiyle 3 olan kongre sayısını şuan katbekat arttırmış bulunmaktayız. Bu kongrelerinin bazılarını 2 yılda bir bazılarını da her yıl yapıyoruz.

Dolayısıyla her yıl Bursa’ya, Uludağ’a 3 – 4 bin kişiyi getirmekten ve ağırlamaktan mutluyuz. Bu kongrelerin hem Bursa ekonomisine, hem bilime hem de kış turizmine çok katkısı var.  Ulusal bazda konularında uzman doktorlar geliyor bunun yanında yurt dışında alanında yetkin çok sayıda doktorlar da kongrelerimize katılıyor. Tıp alanında bilgi alışverişi çok önem arz ediyor.  Her bakımdan çok faydalı kongreleri organize etmekten mutluluk duyuyoruz. Başta kongre düzenleme kurulları olmak üzere, katılımcılara, sponsorlarımıza ve tedarikçilere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.