SON DAKİKA
Hava Durumu

Papa'nın şişme montu gündem olmuştu: İşin aslı ortaya çıktı

Katolik Hıristiyanların ruhani lideri Papa Francis'in Vatikan'da giydiği iddia edilen mont sosyal medyada gündeme oturdu. Kullanıcılar konuyla ilgili esprili paylaşımlar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Papa'nın şişme montu gündem olmuştu: İşin aslı ortaya çıktı

Amerika kıtasının güneyinden seçilen ilk papa olan ve önceki adı Jorge Mario Bergoglio olan Papa Francis, geleneksel "Urbi et Orbi" konuşmasını yaptı. Papa Francis, konuşma sonrası inananları selamladı.

Papa Francis'in konuşma yaparken beyaz kuş tüyü mont giydiğini gösteren görsel sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı fotoğrafın gerçek olduğunu düşündüklerini belirterek, şaşkınlık içeren mesajlar paylaştı.

Haberlere konu olan görseli paylaşan Bir sosyal medya kullanıcısı, "Yapay zeka beni korkutuyor" yorumunda bulundu.

Papa Francis'in mont giydiği görülen görseller Midjourney AI adlı yapay zekâ destekli uygulama ile oluşturulmuş. Papa'nın şişme mont giydiği görülen görseldeki sağ elindeki tahribat yapay zeka destekli uygulama kullanıldığının göstergesi.

Bellingcat'in kurucusu Eliot Higgins, yapay zeka ile üretilen görselin odak noktası dışındaki imgelerin genellikle daha bulanık olabileceğini söylüyor. Odağa alan kişi veya nesnenin daha detaylı resmedildiğini belirten Higgins, diğer kısımlarının daha az detay barındırabileceğini aktarıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.