SON DAKİKA
Hava Durumu

45 bin öğretmen atama tercihleri gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "45000 Öğretmen Atama Programı"nda açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
45 bin öğretmen atama tercihleri gerçekleştirildi

MEB öğretmen atama takvimi kapsamında tercih tarihleri belli oldu. 27 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında alınan ön başvuruların ardından tercihler 2-6 Mayıs tarihlerinde alındı. Canlı yayında öğretmen atama tercih sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Görev yerlerinizde sizlere şimdiden başarılar diliyorum. Bugün sizlerin de katılımıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Ülkemizde 2002 yılında yaklaşık 500 bin öğretmenimiz vardı. Artık bu sayı 1 milyon 200 bine ulaştı.

Öyle palavrayla 'Biz şu kadar öğretmen atadık' ile olmuyor. Ama biz yaptıklarımızı söylüyoruz. Ve şu andaki mevcudun yüzde 75'inden fazlasını biz atadık. Sizlerle birlikte ataması yapılanların sayısı 800 bini buluyor.

Tek kalemde Cumhuriyet tarihimizin en büyük atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz.

(Deprem bölgesine yapılan atamalar) Bugün atamayla göreve başlayacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı deprem bölgesinde vazife üstlenecek. İnşallah sizlerin de çabalarıyla bölgenin yaralarını kısa süre içinde saracağız. Giden canlarımızı geri getiremesek de inşallah yıkılanın yerisine çok daha güzelini, sağlamını ve modernini yapacağız. 

Terör örgütleriyle ve arkasında olan güçlerle mücadelemizi de sürdüreceğiz.

BAKAN ÖZER: BU SÜRECİN İKİ KAZANANI VAR

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de şunları söyledi; Bunün rekabet etmiş olduğumuz ülkeler eğitime bu kadar devasa yatırımlar yapıyorlar. Biz 2000'li yıllara geldiğimiz zaman okullaşma oranlarına baktığımız zaman Türkiye'nin manzarasının çok iyi olmadığını gördük. Cumhurbaşkanımız liderliğinde 3 koldan çok iyi atılımlar yapıldı. İl, ilçe ayrımı yapılmaksınız tüm Türkiye'ye derslikler, okullar yapıldı.

İkincisi, eğitimin önündeki tüm anti demokratik uygulamalar kaldırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başörtüsü yasakları kaldırıldı. Bugün imam hatip mezunu Cumhurbaşkanımız var.

Bir diğer, sadece imam hatip liselerine giden değil. Çocuklarımızın Kur'an'ı Kerim, peygamberimizin hayatı gibi seçmeli dersler konuldu. Tüm müfredat elden geçirildi.

Ücretsiz kitaplar 20 yıldan beri çocuklarımızın masalarına eğitim-öğretim başlamadan konuluyor. 4 milyar kitap. Buradan Hakkari'ye yol olur.

ANA OKULLARI

Yüzde 11 olan okullaşma oranı bugün yüzde 96,86.

Bu sürecin iki kazananı var. Birincisi garibanlar. İkincisi de kız çocuklarımız. Bu çok kıymetlidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.