SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Mehmet Şimşek, ABD'de yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi politikalarında yürütülen rasyonel program sayesinde ülkeye olan güvenin giderek arttığını söyledi. Şimşek, "Kalıcı refah, yüksek büyüme ve ilave dış kaynak için fiyat istikrarı olmazsa olmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 21:16
https://www.bursa5n1k.com
Bakan Mehmet Şimşek, ABD'de yatırımcılarla buluştu

Ekonomi yönetiminin aldığı kararlar, uluslararası piyasalarda karşılık buluyor.

Derecelendirme kuruluşları, Türkiye ekonomisine yönelik olumlu değerlendirmelerde bulunuyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından 13. Türkiye Yatırım Konferansı düzenlendi.

Yatırımcılarla buluştu

Goldman Sachs ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, DEİK Başkanı Nail Olpak ve TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın yanı sıra ABD ve Türkiye'den iş dünyası temsilcileri ile portföy yatırımcıları katıldı.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda, Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin sunum yapıldı ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

OVP programı ele alındı

Türkiye'nin Orta Vadeli Programı'nın (OVP) anlatıldığı toplantıda, ülkedeki yatırım ortamı ve fırsatları ele alındı.

Enflasyonla ilgili kritik mesajlar verdi

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalara tam desteği olduğu vurgulandı.

Toplantıda, para politikası sıkılaşmasının enflasyonu düşürmeye yardımcı olacağı kaydedilerek, mali disipline yönelik atılan adımlara değinildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.