SON DAKİKA
Hava Durumu

Sıfır araç almak istedi, kendini bir bilmecenin ortasında buldu

Bayilerde sıfır otomobil bulmak zorlaştı. Bulabilenler de bayilerde başka bir engele takılıyor. Araçlar liste fiyatından yüksek bir fiyata satılıyor. Birçok bayi aradaki farkı elden talep ediyor. Sıfır araç almak için otomobil bayine giden vatandaş, "Kendimi bir bilmecenin ortasında buldum. Katakulliye getirildim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Sıfır araç almak istedi, kendini bir bilmecenin ortasında buldu

Bir vatandaş bayiden sıfır bir otomobil almak istedi ama karşısına 3 farklı fiyat çıktı. Biri faturada yazan, diğeri listede yazan, diğeri ise talep edilen ve çok daha yüksek olan satış fiyatı. İddiaya göre bayii o farkı elden talep etti.

Cihangir Aykoç bir otomobil bayine gitti ve hayal ettiği aracı zor da olsa buldu. Başta aracın fiyatına 750 bin TL dediler, iddiaya göre var denilen araç birden yok oldu. Aracın rengine dair her şeyinin belli olduğunu belirten Aykoç, kendisinden elden para istenildiğini aktardı.

"KATKULLİYE GETİRİLDİM"

Aykoç şunları ifade etti:

"Aracın fiyatının 750 bin TL olduğunu ama liste fiyatının 674 bin TL, 640 bin TL fatura keseceklerini, 110 bin TL'lik kısmı ise benden elden istiyorlar. Kendimi bir bilmecenin ortasında buldum. Katakulliye getirildim. Paspas, boya koruma, yağmur sensörü gibi sebeplerle küçük küçük tutarlarla artı bedel yaratıp onu da elden alıp kar yaratmaya çalışıyorlar."

"ŞU AN TÜRKİYE'DE YAYGIN BİR DURUM HALİNE GELDİ"

Show Haber'in haberine göre gazeteci Emre Özpeynirci, "Napıyorlar, aksesuar adı altında ekstra elden para alıp satıyorlar. Kim fazla para veriyorsa ona satarız mantığı ne yazık ki şu an Türkiye'de yaygın bir durum halinde geldi. Bunu her bayi, her yetkili satıcı yapıyor diyemeyiz ama şöyle bir durumda var. Bayiler tarafında kimin bu aracı yatırım amaçlı aldığını bilemiyorlar. 100 aracın 40'ını fırsatçılar yüksek fiyatlara ikinci el sitelerine satmaya başladı. Bazıları da yüksek fiyat veriyor ki o kişi almasın" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.