SON DAKİKA
Hava Durumu

Toplu taşıma 20 ay ücretsiz oldu, kimler yararlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gümrük ve orman muhafaza memurlarına yönelik toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olmasına ilişkin kararı imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2026 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2026 09:18
Kaynak: Bursada Bugün
Toplu taşıma 20 ay ücretsiz oldu, kimler yararlanacak?

Kamu kurumlarının sunduğu bazı hizmetlerden ücretsiz ya da indirimli yararlanacak kesimlerin belirlenmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle birlikte bugünden itibaren geçerli olmak üzere gümrük muhafaza memurları ile orman muhafaza memurları, 31 Aralık 2027'ye kadar belediyelere ait toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek.

Kimler ücretsiz yararlanacak?

Karar kapsamında Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yapan iki farklı personel grubu ücretsiz ulaşım hakkına sahip olacak.

Hangi ulaşım araçları kapsama dahil

Uygulama çerçevesinde belediyelere bağlı otobüsler, metro ve tramvay gibi şehir içi toplu taşıma araçları ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.