SON DAKİKA
Hava Durumu

Adalet Bakanı tutuklu öğrenciler hakkında konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraçhane'deki protestolarda tutuklanan öğrencilerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Gözaltılarla ilgili olarak asli ceza mahkemesine davalar açıldı. Gençlerle ilgili üç ayrı mahkemeye ayrı ayrı düşen dosyalar için karar verilecektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2025 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2025 13:05
Kaynak: ekonomim.com
Adalet Bakanı tutuklu öğrenciler hakkında konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tunç, Saraçhane'deki İBB protestolarında tutuklanan üniversite öğrencileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Gözaltılarla ilgili olarak asli ceza mahkemesine davalar açıldı. Gençlerle ilgili üç ayrı mahkemeye ayrı ayrı düşen dosyalar için karar verilecektir."

"Mahir Polat'ın ilgili hastaneye sevki yapıldı"

Adalet Bakanı, İBB'ye yönelik operasyonda tutuklanan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'la ilgili de açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklaması şu şekilde:

"Mahir Polat'ın her şikayeti ile ilgili hastaneye sevki yapıldı. Adli tıpta muayene yapıldı tetkikler istendi. O sonuçlar adli tıbba intikal ettiğinde kurulu karar verecek. Burada tabi yanlış anlamalar var. Hastalık nedeniyle cezaevinde hayatını yalnız başına idame ettiremeyeceği adli tıpça onaylanan rapor varsa adli kontrol verilebilir."

İmralı'da yeni bir görüşme yapılacak mı?

Adalet Bakanı, teröristbaşı Abdullah Öcalan ile yeni bir görüşme yapılıp yapılmayacağına ilişkin konuştu. Tunç, İmralı için yeni bir görüşme talebinin yapılmadığını akrabalarının bayram ziyaretini gerçekleştirdiğini söyledi.

Kaynak: ekonomim.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.