SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Bilgin'den flaş açıklamalar! EYT ve asgari ücret...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizon programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağını yanıtlayarak, "Mart ayında EYT için başvuranlar nisan ayında maaşlarını alacak, en geç mayıs ayında tamamlanacak." ifadelerini kullandı. İşte haberin detayları...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bakan Bilgin'den flaş açıklamalar! EYT ve asgari ücret...

'EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alacak?' sorusu merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Bakan Bilgin, Ülke TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Mart ayında EYT için başvuranlar nisan ayında maaşlarını alacak, en geç mayıs ayında tamamlanacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Bir hak kaybı yok. İkincisi biz bu fazla mesaiyle çalışmayı hızlandırıyoruz. Mayıs ayında bütün müraacat edenlerin maaşları ödenmiş olacak.

Şunun altını çizmem lazım, olağanüstü bir çalışma var. Ortalama bizim her ay maaş bağlanan emekli sayımız 35 bin civarında. Şu anda bağlanan işlemi tamamlanmış sayı 250 binden... Bağlandığı gün maaşlarını alacaklar. Ne ikramiyede ne maaşta hak kaybı var.

Devletimiz bu konunun kaynağını ayırmıştır. EYT'lilerimiz, emekliliği hak edenler maaşları, ikramiyeleri yatacaktır. Biz mayıs ayı içerisinde tamamını maaşlarını ödeyeceğiz.

ASGARİ ÜCRET

Şunu ifade etmek isterim, asgari ücret bilindiği gibi özel sektörün verdiği ücret. Asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz. Baktığımız değişkenler bize asgari ücretin belirlenmesi konusunda inisiyatif veriyor. Bu sene de bahsettiğim şartlarda olumsuz tablo ortaya çıkarsa temmuzda değerlendiririz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.