SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremde 15 sporcunun öldüğü otelin AK Partili sahibi 3 ayda serbest

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde depremde Kırçuval Otel'in yıkılması sonucu 15 sporcu hayatını kaybetmişti. 3 ay tutuklu kalan otel sahibi, AK Partili Zafer Kırçuval tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Depremde 15 sporcunun öldüğü otelin AK Partili sahibi 3 ayda serbest

6 Şubat’ta Maraş merkezli meydana gelen depremlerde Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki 7 katlı Kırçuval otelinin yıkılması sonucu 15 sporcu yaşamını yitirmişti. Vefat eden kişilerin yakınlarının şikayeti sonrasında otel sahibi ve aynı zamanda AK Partili Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval tutuklanmıştı. Kırçuval, yaklaşık 3 aylık bir tutuklamanın ardından tahliye edildi.

Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş'ın haberine göre, TVF Erkekler Voleybol 2’nci Ligi 6’ncı Grup’ta Play-Off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımından 11 voleybolcu ile 4 ampute futbolcu, konakladıkları Kırçuval Otel’in depremde yıkılmasıyla enkaz altına kalarak vefat etti

Vefat edenlerin yakınları otel işletmecisi ve Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı olan Zafer Kırçuval hakkında suç duyurusunda bulundu. Kırçuval, gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Malatya 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde çarşamba günü görülen davada mahkeme heyetinin, Kırçuval Otel'in sahibi ve Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval hakkında “sabit ikametgah sahibi olması”, “soruşturmanın geldiği aşama”, “bu süreçten sonra delil karartmanın mümkün olmaması” gerekçeleriyle tahliye ve yargılamanın tutuksuz sürmesi kararı verdiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.