SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan, TCG Anadolu Gemisi’ni havadan inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da katılacağı toplu açılış törenleri öncesi TCG Anadolu Gemisi’ni havadan inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2022 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2022 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Erdoğan, TCG Anadolu Gemisi’ni havadan inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanSakarya Demokrasi Meydanı'nda Sakarya Acil Durum Hastanesi, büyükşehir yatırımları ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılacak.

Erdoğan ayrıca Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda "İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye Gençlik Buluşması'na katılacak.

TCG ANADOLU GEMİSİ'Nİ HAVADAN İNCELEDİ

Öte yandan Erdoğan, Sakarya'daki programları öncesi Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi olan ve son testleri yapılan, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu'yu havadan inceledi.

Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayiinde TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'nin en önemli nişanelerinden biri, yerli ve millî uçak gemimiz, TCG Anadolu..." ifadelerine yer verdi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de Erdoğan'ın paylaşımına yanıt vererek, "Sayın Cumhurbaşkanım, kararlı liderliğiniz sayesinde Türk savunma sanayiimiz her geçen gün, gücüne güç katıyor. Çizdiğiniz TAM BAĞIMSIZ SAVUNMA SANAYİİ hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz." açıklamasını yaptı.

İSMAİL DEMİR'DEN TCG ANADOLU GEMİSİ AÇIKLAMASI

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de bugün CNN Türk canlı yayınında TCG Anadolu Gemisi ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Demir, "Denizcilik anlamında ANADOLU gemimiz servise girecek. TB-3 oraya hazır hale gelecek. Muhtelip çapta füzelerimiz var bunların birisi seyir füzesi. Onların gelişerek devreye girdiğini göreceğiz." dedi.

Demir TCG Anadolu Gemisi ile ilgili ayrıca şunları söyledi; Gemimiz 230 metre boyunca çok fonksiyonlu bir gemi. Gemimizde çok çeşitli donanımlar var helikopterler konuşlandırılabiliyor. İHA ve uçak koyabileceğiz. İçinde havuz var, çıkartma gemileri konulabiliyor. İçinde tam teşkilatlı bir hastane sistemimiz var. Sağlık, lojistik için çeşitli limanlara gönderilebilir.

NATO'da önemli bir güç çarpanı olacak. Hem bir caydırıcı unsur olarak devrede olabilir. Afet, savaş ortamlarında kullanılabilecek bir gemidir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.