SON DAKİKA
Hava Durumu

Prof. Dr. Celal Şengör'den dikkat çeken sözler: Atatürk keyfinden diktatör olmadı!

Prof. Dr. Celal Şengör, Kafa TV'nin YouTube kanalındaki programda "Atatürk Samsun'a Çıkmasaydı Ne Olurdu?" sorusuna çarpıcı yanıtlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2023 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Prof. Dr. Celal Şengör'den dikkat çeken sözler: Atatürk keyfinden diktatör olmadı!

Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı YouTube kanalında dikkat çeken ifadeler kullandı. "Atatürk Samsun'a Çıkmasaydı Ne Olurdu?" sorusunu yanıtlayan Şengör, 'Dahi Diktatör' kitabıyla ilgili de konuştu.

Şengör, "Atatürk keyfinden diktatör olmadı. Ve diktatör kalmak da istemedi. Milletinin demokratik olmasını istiyordu, medeni olmasını istiyordu." ifadelerini kullandı.

"BEN ONUN İÇİN 'DAHİ DİKTATÖR' KİTABINI YAZDIM"

"Atatürk Samsun’a çıkmasaydı ne olurdu?” sorusuna ilk olarak "Felaket olurdu" diyerek yanıt verdi ve tüm süreci detaylı olarak anlattı. Şengör konuşmasının sonunda “Atatürk çıkmasaydı Samsun’a biz yoktuk. Bu kadar basit. Biz millet olarak inanın her şeyimizi bu adama borçluyuz. Ben onun için 'Dahi Diktatör' kitabını yazdım" dedi.

"ATATÜRK KEYFİNDEN DİKTATÖR OLMADI"

Bunun üzerine kendisine “kızıyorlar size diktatör dediniz diye” şeklinde sorulunca Şengör, “Atatürk keyfinden diktatör olmadı. Ve diktatör kalmak da istemedi. Milletinin demokratik olmasını istiyordu, medeni olmasını istiyordu. Ama bunun için de bazı metazori şeylerin de yapılması gerektiğini biliyordu.” yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.