SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Endonezya Maliye Bakanları görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Indrawati ile dün Bakanlıkta yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirerek, ikili ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinin ele alındığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2025 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2025 10:48
Kaynak: Ensonhaber
Türkiye ve Endonezya Maliye Bakanları görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati ile bir araya geldi.

Görüşmeye dair yapılan açıklamada, toplantıda, savunma sanayii, yüksek katma değerli üretim, yapay zeka, dijital ekonomi ve üçüncü ülkelerde ortak projeler gibi alanlarda iş birliğinin önemi vurgulandı.

İKİ ÜLKE CUMHURBAŞKANLARI DAHA ÖNCE TEMAS KUMUŞTU

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto'nun, şubatta Endonezya'daki "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi"nde ve nisanda Ankara'da gerçekleştirilen toplantılarda ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik ortak vizyon ortaya koydukları ifade edildi.

"DAHA KAPSAMLI TEMASLAR DEĞERLENDİRİLECEK"

Bu doğrultuda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün Endonezya Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati ile Bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Görüşmede, küresel ve bölgesel makroekonomik gelişmelerin yanı sıra ikili ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ele alınmıştır. Savunma sanayisi, yüksek katma değerli üretim, yapay zeka, dijital ekonomi ve üçüncü ülkelerde ortak projeler gibi alanlarda iş birliğinin önemi özellikle vurgulanmıştır. Taraflar, en kısa sürede Türkiye veya Endonezya'da daha kapsamlı temasların gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kalmıştır.

Kaynak: Ensonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.