SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremzedelere çok ciddi fiyat farkı çıkıyor

Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, depremde her şeyini kaybetmiş olan insanların çok ciddi ilaç fiyat farkı ödediklerini SGK'nın bir an önce gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2023 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2023 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Depremzedelere çok ciddi fiyat farkı çıkıyor

Sözcü'de yer alan habere göre, Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, ilaç katkı payına dikkati çekti. "Depremzede vatandaşlarımız batıdaki illere valiliklerimiz kanalı ile yerleştirme yapılıyor. Misafirlerimize SGK tarafından hasta katılım payı ve muayene ücreti çıkmıyor ancak, çok ciddi fiyat farkları çıkıyor" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"Bu insanlar her şeyini kaybetmiş, yakınlarını kaybetmiş, mallarını kaybetmiş. Bizler SGK'nın bir an önce gerekli düzenlemeleri yaparak depremzede vatandaşlarımıza bu fiyat farklarının çıkmamasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bu vatandaşlarımızdan bu ücreti almayacak güce ve kudrete sahiptir. Konuyu yetkililere ilettik ancak yapılması gereken yasal düzenlemeler sebebiyle konu hâlâ beklemede."

"Şu an bölgede herhangi bir ilaç ihtiyacımız yok" diyen Şahin, "Türk Eczacıları Birliği vasıtasıyla, ecza kooperatiflerimiz, depolarımız vasıtasıyla bahsettiğimiz eczanelere ilaç transferleri yapılıyor. Vatandaşlarımız eczanelere başvurduklarında biz oradaki çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla çalışarak vatandaşlarımıza ilaçlarını ulaştırıyoruz. Bu sayı her geçen gün artıyor. Bizlerin Türk Eczacıları Birliği olarak önceliğimiz şu anda bölgede hizmet verecek serbest eczanelerimizin bir an önce ayağa kaldırılması ve vatandaşlarımıza doğru ve eksiksiz sağlık hizmeti sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.