SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti'de Cumhrubaşkanlığı Yardımcıslığı için Fahrettin Koca sesleri

Barış Pehlivan, CHP'nin seçim kampanyasını Ekrem İmamoğlu'nun yürüteceğine ilişkin kulis bilgilerini aktardı. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı yardımcılığı için Fahrettin Koca'yı düşündüğünü yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
AK Parti'de Cumhrubaşkanlığı Yardımcıslığı için Fahrettin Koca sesleri

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin kampanya stratejileri netleşmeye başlıyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'a yaptığı açıklamada, tüm milletvekillerinin seçim bölgelerini dolaşarak kampanya yürüteceklerini açıkladı. Barış Pehlivan, Ekrem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında da iki kulis bilgisini gündeme getirdi.

Pehlivan'ın "Seçim sonrası not defterim" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"İkinci tur için seçim kampanyasının başına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçeceği iddia edildi. Hatta İmamoğlu ekibinin CHP Genel Merkezi’ne karargâh kurduğu dahi öne sürüldü. Fakat görüştüğüm İBB kaynakları bu bilgiyi doğrulamadı. CHP’li belediye başkanlarının sadece kendi illerinde ikinci tur için çalışmasına karar verildi. 

(...)

ERDOĞAN’IN KOCA PLANI

AK Parti cephesinde ise seçimi kazanmaları durumunda kimlerin hangi göreve geleceği konuşulmaya başlanmış durumda. Örneğin, milletvekili olmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cumhurbaşkanı yardımcılığı koltuğuna oturması planlanıyor. 3 hafta önce gerçekleşen TEKNOFEST’te Koca ile Erdoğan arasındaki yakınlığın da bunun en büyük işareti olduğu AK Parti kulislerinde konuşuluyor. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da Dışişleri Bakanlığı koltuğu için hazırlıklar yaptığı öne sürülüyor. MHP’nin oylarını artırmasının, Süleyman Soylu’nun yeniden İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturma ihtimalini yükselttiği de iktidar kanadındaki söylentiler arasında."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.