SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Kacır 'Yüzde 100 yerli Togg mümkün mü?' sorusunu böyle yanıtladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Yeni ekonomi yönetiminde oynayacağımız en önemli rol" diyerek önümüzdeki dönemin politikalarını açıkladı. Kacır'ın ayrıca 'cari açık' mesajı da dikkat çekti. Bakan Kacır, "Ay'a ilk temas" için de tarih verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bakan Kacır 'Yüzde 100 yerli Togg mümkün mü?' sorusunu böyle yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü duyurduğu kabinede Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev üstlenen Kacır, canlı yayında yeni dönemin yol haritasıyla ilgili çarpıcı mesajlar verdi. A Haber'de konuşan Bakan Kacır, deprem bölgesinde sanayide kalkınma vurgusu yaparken süre de verdi. "Önümüzdeki 1 buçuk yıl içerisinde Ay'a inşallah ilk teması gerçekleştireceğiz" sözleriyle Türkiye'nin Ay yolculuğuyla ilgili ayrıntılar açıklayan Bakan Kacır, "yüzde 100 yerli Togg mümkün mü?" sorusunu da yanıtlandırdı.

"EKONOMİ YÖNETİMİNDE OYNAYACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ ROL..."

İşte Bakan Kacır'ın açıklamalarından satır başları:

Cari açığı kalıcı olarak bitireceğiz. Bu alanda atacağımız yapısal adımları hızlandırıyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni ekonomi yönetiminde oynayacağımız en önemli rol Türkiye'nin teknoloji seviyesi yüksek ürünleri üretebilmesi için destek ve teşvikleri sağlamak, böylece yüksek teknoloji ihracatımızı azaltmak ve küresel pazara daha kolay ihraç yapabilen bir ülke olmasını sağlamak.

"DEPREM ÖNCESİ SEVİYENİN DE ÜSTÜNE ÇIKABİLİR"

Deprem bölgesinde yeni sanayi alanları, yeni sanayi siteleri kuruyoruz. Bu şehirlerin potansiyelinin harekete geçmesini sağlıyoruz. Yaklaşık 18 aylık bir dönemde deprem bölgesinde sanayinin deprem öncesi seviyenin de üstüne çıkacağını umut ediyorum. Deprem bölgesine teşvik desteği veriyoruz. 30 milyar TL'lik yatırım için teşvik belgesi imzalandı. İnşallah ilk ziyaretimi ilk fırsatta deprem bölgemize yapacağız.

YÜZDE 100 YERLİ TOGG MÜMKÜN MÜ?

Togg'da yüzde 68-70 seviyesine geldiğimizde adım adım yerlileştirmeyi gerçekleştirdik demektir. Bundan sonrasında ticari rekabet gücünü muhafaza etmek odağımızda olacaktır. Ama Togg'un yerliliğinden daha önemlisi milli olmasıdır. Fikri mülkiyetinin Türkiye'ye ait olması Togg'u bizim için daha kıymetli kılmaktadır.

Yakın süreçte şoförsüz araç üretmesi elbette mümkün. Otonom araçlarda Türkiye dünyanın öncülerinden biri olacak.

AY'A İLK TEMAS İÇİN TARİH VERDİ!

Kasım ayında uzay yolculuğunun gerçekleşmesini hedefliyoruz. Önümüzdeki 1 buçuk yıl içerisinde Ay'a inşallah ilk teması gerçekleştireceğiz. Bunu 2 aşamada planlıyoruz. İlk aşamada insansız bir uzay aracı göndereceğiz.

OTOMOBİL ÜRETİMİNDE YERLİ VE YABANCI YATIRIMCI TEŞVİK MESAJI

Türkiye'de 2 milyona yakın araç üretim kapasitemiz var. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 milyon 400 bin olarak gerçekleşti. Sektörde şöyle bir tablo var; biz Avrupa'ya çok yoğun olarak ticari araç satıyoruz ama yurt dışından da hala çok yoğun binek otomobil ithal ediyoruz. Togg bu açıdan çok kritik. Her bir Togg, ithal edilen bir binek otomobili ikame ediyor olacak. Önümüzdeki dönemde mevcut yabancı yatırımcıları Türkiye'de elektrikli binek otomobil üretimine daha fazla teşvik ediyor olacağız. Türk insanının talebini karşılayacak yerli yatırımların da hayata geçmesi yolunda inşallah adım adım Türkiye'de tercih edilen binek otomobil sayısını artıracağız. İnsanımızın tercih ettiği ürünün Türkiye'de üretilmesi çok önemli. Togg inşallah bu anlamda öncü bir adım olarak sektörün dönüşümüne de öncü olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.