SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu açıkladı: Adayımızı 13 Şubat'ta açıklayacağız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağı ile ilgili tarih de veren Kılıçdaroğlu, "Liderler bana teklifte bulunursa, bu onurlu görevi herkes yapmak ister." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2023 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2023 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Kılıçdaroğlu açıkladı: Adayımızı 13 Şubat'ta açıklayacağız!

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluHalk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağı ile ilgili tarih veren Kılıçdaroğlu, altılı masanın kendisine teklifte bulunması halinde aday olabileceğini söyledi.

Biz 6 Nisan tarihini belirlemiştik. 6 Nisan'a kadar olursa biz destek veririz demiştik. Erdoğan hayır ben daha sonra yapacağım diyorsa biz ona destek vermeyeceğimizi açıkladık. Erdoğan kendi istediği bir atmosferde seçimin yapılmasını istiyor. Biraz daha gecikirse, örneğin hazirana atarsa enflasyon zaten her ay yükseliyor. Yaptığı zamların bir anlamının kalmadığını halk da kendisi de görecek. Bu nedenle erkenden yapıyor.

'ALTI LİDER TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI GÖRDÜK'

9 ana başlıkta 2 bin 300'den fazla somut hedef ve projeleri açıklayacak arkadaşlarımız. İçeriğini benim anlatma hakkım yok. İçerik, altı liderin bir araya gelip çalıştığı ve ortaya koyduğu somut öneriler. Böyle 2 bin 300 başlığı çıkıp da kamu önünde anlatabildiler mi? Biz altı lider Türkiye'nin bütün sorunlarını gördük. Sorunlardan çıkmak yetmiyor, nelerin yapılması gerektiğini de anlattık.

200 sayfalık Türkiye'nin kurtuluş reçetesini yazdık. Onların var mı? Adayım diyor. Nesi var? Bahçeli ve BBP. Ne oldu onlar? Bir araya geldiler mi? Kamuoyuna bir şey açıkladılar mı? Bizimle uğraşıyorlar. Bizim hazırladığımız metni bir süre sonra onlar da kopyalayacak.

CUMHURBAŞKANI ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

13 Şubat'ta cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız. Öyle bir karar aldık. Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde. Liderler bir arada Türkiye'nin sorunlarına kilitlenmiş vaziyetteyiz. Bir kişiyi aday olarak belirleyeceğiz. Belirleyeceğimiz adayın ortak çalışma geleneğini sürdürmesi lazım. Her şeyi ben bilirim anlayışına sahip olmaması lazım. Devleti bilmesi lazım, liyakatın ne kadar önemli olduğunu bilmesi lazım. Liderler bana teklifte bulunursa, bu onurlu görevi herkes yapmak ister.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.