SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalova'da direksiyon başında uyurken yakalanan alkollü sürücüye ceza yağdı

Yalova-İzmit karayolunda sağ şeritte durdurduğu otomobilde direksiyon başında uyuyan sürücü, 4,15 promil alkollü çıktı. Daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyeti alınan sürücüye 37 bin 354 lira para cezası kesilerek, ehliyetine 2043 yılına kadar el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2025 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2025 16:18
Kaynak: Ensonhaber
Yalova'da direksiyon başında uyurken yakalanan alkollü sürücüye ceza yağdı

Yalova Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kurban Bayramı tedbirleri çerçevesinde denetimler yapıldı.

Ekipler, Yalova-Kocaeli istikameti Hava Meydan Komutanlığı karşısında sağ şerit üzerinde duran 34 plakalı aracı kontrol ettiğinde Y.G., sürücü koltuğunda uyur vaziyette bulundu.

ALKOLLÜ OLDUĞU BELİRLENDİ

Y.G.'nin yapılan alkol testinde 4,15 promil alkollü olduğu belirlendi.

Y.G'nin daha önce farklı tarihlerde alkolmetreyi üflemeyi ret ve alkollü araç kullanması sebebiyle sürücü belgesine 15 Ocak 2038 tarihine kadar el konulduğu tespit edildi.

37 BİN TL CEZA KESİLDİ

Kadın sürücü Y.G'ye 'hususi otomobili 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmayı 3. kez ve daha fazlasını ihlal etmek', 'mahkemelerce veya cumhuriyet savcılıklarınca ya da Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen yetkililerce sürücü belgesi geçici olarak ya da tedbiren geri alındığı halde araç kullanmak' maddelerini ihlal etmekten toplam 37 bin 354 TL cezai işlem uygulandı.

EHLİYETİNE 2043 TARİHİNE KADAR EL KONULDU

Şahsın sürücü belgesine ise 15 Ocak 2043 tarihine kadar geçici olarak el konuldu.

Sürücü, işlemleri yapılmak üzere Çiftlikköy Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

Kaynak: Ensonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.