SON DAKİKA
Hava Durumu

32 ülkeye ihracat yapıyordu! İflasın eşiğinde...

1991 yılında kurulan ve 1995'ten bu yana İstanbul'da endüstriyel mutfak ekipmanları üretimi yapan Ersöz Endüstriyel Mutfak, iflasın eşiğine geldi. 32 farklı ülkeye ihracat yapan firma hakkında konkordato süreci başlatıldı. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından geçici mühlet kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2025 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2025 11:56
Kaynak: Bursada Bugün
32 ülkeye ihracat yapıyordu! İflasın eşiğinde...

Ersöz Endüstriyel Mutfak Ekipmanları İnşaat ve Danışmanlık Şirketi tarafından açılan dava kapsamında, 7101 sayılı Kanun'la değiştirilen İcra ve İflas Kanunu'nun 286. maddesinde öngörülen belgelerin eksiksiz sunulduğu tespit edildi. Mahkeme, 14 Mayıs 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, borçlular için 3 ay süreyle geçici mühlet verilmesine karar verdi.

MAL VARLIKLARINA TEDBİR KARARI ALINDI

Mahkeme, borçluların mal varlıklarının korunması amacıyla İcra ve İflas Kanunu'nun 297. maddesi gereğince tüm tedbirlerin uygulanmasına hükmetti. Ayrıca, konkordato sürecinin başarıya ulaşıp ulaşamayacağının belirlenmesi amacıyla geçici konkordato komiseri atandı.

KOMİSERLER BELLİ OLDU, DURUŞMA TARİHİ AÇIKLANDI

Gerçek Gündem'in haberine göre, Cengiz Özübek, Yeşim Turan ve Dr. Turkay Özdemir geçici konkordato komiserleri olarak görevlendirildi. Alacaklılar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 7 gün içinde mahkemeye itiraz başvurusu yapabilecek. Dosya kapsamında ilk duruşma ise 14 Ağustos 2025 günü gerçekleşecek.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.