SON DAKİKA
Hava Durumu

Tavuk derisi sorunu nasıl geçer?

Hem kadınlarda hem erkeklerde görülebilen tavuk derisi sorunu, yaz ayları başta olmak üzere her mevsimde bir sorun olarak karşımıza çıkabiliyor. Kollar ve bacaklarda oluşan bu tavuk derisi görünümü, aslında bazı yöntemlerle kolayca düzelebiliyor. İşte tavuk derisi sorununun çözümü...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Tavuk derisi sorunu nasıl geçer?

Özellikle bacaklarda ve kollarda oluşan tavuk derisi görünümü pek çok zaman herkesin keyfini kaçırıyor. Çevresel faktörler, cilt tipi ve stres durumlarına bağlı olarak gelişebilen bu problem müdahalede bulunulmadığı takdirde kalıcı olarak kalmaya devam etmekte. İşte tavuk derisinden kurtulmanın yolları...

Tavuk derisi problemi nasıl çözülür?

Tıp dilinde Keratosis Pilaris şeklinde adlandırılan bu cilt problemi farklı pratik yollarla ve doğru yapılan bir bakım ile iyileştirilebiliyor. Pürüzsüz ve aknesiz bir cilt hemen her bayanın hayaliyken, tavuk derisi problemin çözümü de aslında bakımdan geçiyor.

Ensonhaber'in haberine göre, Vücut yüzeyinde bulunan bu rahatsız edici kırmızılık ve pütürler, aslında hemen her kısımda görülebileceği gibi ilk başta genellikle üst kollarda, bacaklarda, yanaklarda veya kalçada görülüyor. Görüntü olarak kuru, pürüzlü yamalar ve ufak bazı şişkinliklere neden olabilen bu rahatsızlık yaygın görülebiliyor. Aslında zararsız olduğu da bilinen tavuk derisi probleminde ciltteki yumrular genellikle kaşıntı yapmıyor. Ancak özellikle görsel olarak kişileri çokça rahatsız edebiliyor.

Doğru cilt bakımı en önemli çözüm

Bu sorun bazen alerjik bir cilde sahip olmayı da işaret eder. Bu sebeple tedavi edilemez gibi görünse de doğru bakım ürünleri vasıtasıyla cilt görünümü daha çok iyileştirilebilir.

Fakat cildin görünümünü daha da iyi hale getirmeye yardımcı olmak için nemlendiriciler ve reçeteli kremlerin de özellikle faydalı olabileceği bilinmeli.

Yazın hafifler, kış aylarında ise belirgin hale gelir

Bu cilt sorunu yazın güneş ile birlikte hafiflerken, kışın ise yine belirgin hale gelebilir. Yaş fark etmeksizin her yaşta ortaya çıkabilen bu sorun, genelde sivilce benzeri minik kabarcıklar ile gözükür.

Tavuk derisi görünümünü en aza indirmek için çeşitli bakım ürünleri kullanılabilir. Cilt bakımına özen gösterilebilir ve peeling yapılabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.