SON DAKİKA
Hava Durumu

Ümit Özdağ: Kararımızı yarın açıklayacağız

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, partisinin seçimlerin 2. turuyla ilgili kararını duyurmak üzere bugün yapacağı açıklamayı işaret etmişti. Özdağ, sürecin devam ettiğini, bu akşam Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceğini ifade etti. Özdağ ayrıca "Burada da şu ana kadar olumlu gelişen süreci son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bunu başarabilirsek yarın saat 11'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile burada açıklama yapmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Ümit Özdağ: Kararımızı yarın açıklayacağız

Dağılan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek kararının ardından gözler ittifak ortaklarından Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a çevrilmişti. Özdağ bugün düzenlediği basın toplantısında sürecin olumlu olarak devam ettiğini belirtirken nihai karar için ise yarını işaret etti. Öte yandan Özdağ'ın açıklamalarında 'kayyum' çıkışı dikkat çekti.

Özdağ, Sinan Oğan'ın kararıyla ilgili de konuştu.

KILIÇDAROĞLU İLE BU AKŞAM KRİTİK GÖRÜŞME!

Özdağ'ın açıklamalarından satır başları:

"Kararımızı bildirmek üzere bu toplantıyı düzenliyorduk. Yürüyen bir süreç var. Henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam sayın Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız.

"GÖRÜŞMELER NİHAYETLENMEDİ"

"Bu toplantıda halen üzerinde görüşmekte olduğumuz ve Türkiye'nin güvenliğini sağayacak, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın 1 senede vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, sığınmacıların ekonomik maliyetinin artık Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ama aynı zamanda Cumhuriyet'imizin kuruluş esaslarını, Anayasa'nın ilk 4 maddesini ve 66. maddeyi güvence altına alacak ve PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle de sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerlettik. Ama nihayetlenmedi. Nihayetlenmesi ve imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor.

"SÜREÇ ŞU ANA KADAR OLUMLU"

Yüz yüze görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz inşallah. Burada da şu ana kadar olumlu gelişen süreci son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bunu başarabilirsek yarın saat 11'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile burada açıklama yapmayı planlıyoruz.

'SİNAN OĞAN' AÇIKLAMASI

"Biz Sinan bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Bunun için hala çalışıyoruz.

KAYYUM MESAJI DİKKAT ÇEKTİ

"Terörle bağlantılı yerel yöneticilerin yerine devlet görevlilerinin kayyum olarak atanması imkanı her zaman olmalıdır.

"Zafer Partisi'nin olduğu yerde terörle mücadele ve Türkiye'nin güvenliği güvence altındadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.